zondag 16 augustus 2009

2e week "New Maassluis"


Zondagmiddag van 1 tot 4 uur is het alweer de 2e week dat in het Douanehuisje in Maassluis de expositie “New Maassluis” van grafisch kunstenaar Frans Vonk te bezoeken is.

‘New’ zijn onder andere de Maassluise monocolor zeefdrukken van de Grote Kerk (zie afbeelding) en de Hudson. Bovendien is er een nieuwe meer-kleuren zeefdruk van de Grote Kerk te zien.

Interessant is ook het proces waarop een serie ‘zeefdruk-schilderijen’ tot stand komt: Voorbedrukte zeefdrukken op doek van 6th Avenue in New York worden voorzien van verschillende lagen acrylverf. Na voltooiing zal als afwerking de zeefdruklaag opnieuw over deze kleuren heen gedrukt worden.

Inmiddels zijn al een aantal oude kapotte horloges ingeleverd die gebruikt gaan worden voor het nieuwe kunstwerk “De Tijd”. Er is echter plaats voor nog veel meer exemplaren, dus breng uw horloges graag langs bij het Douanehuisje.

Het Douanehuisje is te vinden op de hoek van de Govert van Wijnkade / Noordzee op het industriegebied “Nieuwe Waterweg”.
De Culturele Raad Maassluis stelt het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Heeft u interesse? Mail naar Gini Knippenberg, giniknip@xs4all.nl of bel telnr. 010-5912700.
Kijk ook eens op de website van de CRM: www.crmmaassluis.nl.

Frans Vonk in het Douanehuisje: Geopend van 13:00 tot 16:00 uur op de woensdagen 12, 19 en 26 en de zondagen 16, 23 en 30 augustus 2009.
Meer informatie op www.vonkzeefdrukken.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten