woensdag 19 augustus 2009

3e week "New Maassluis"


Op zondagmiddag van 1 tot 4 uur kan alweer voor de 3e week in het Douanehuisje te Maassluis de expositie “New Maassluis” van grafisch kunstenaar Frans Vonk bezocht worden.

Vele bezoekers hebben inmiddels de weg naar de Govert van Wijnkade gevonden, waar onder andere de fotografische etsen van New York veel belangstelling trekken. Op de afbeelding is de ets “Brooklyn Bridge” te zien.
Een aantal ‘zeefdruk-schilderijen’ bevinden zich inmiddels ook in een afrondende fase en hebben andere kunstenaars geïnspireerd om ook het penseel ter hand te nemen.
Verder zijn ook nog een tweetal grote foto’s van sterk verroeste scheepswanden te zien, waarmee de maritieme voorliefde van de kunstenaar wederom bevestigd wordt.

Al met al voldoende reden om op de zondag- of woensdagmiddag richting de Nieuwe Waterweg te wandelen of te fietsen, even van het prachtige uitzicht te genieten, enkele mooie zeeschepen te spotten en dan ook nog een vleugje kunst op te komen snuiven bij dit historische plekje aan de haven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten