dinsdag 4 augustus 2009

Expositie "New Maassluis" in Douanehuisje Maassluis

Het Douanehuisje in Maassluis wordt in de maand augustus bewoond door grafisch kunstenaar Frans Vonk.
Vorig jaar februari trok hij op deze lokatie regionaal de aandacht met de veel bezochte demonstraties ets-afdrukken en dit jaar heeft hij een nieuw thema gekozen:
“New Maassluis”.
Binnen dit thema is veel nieuw werk te zien, allemaal gemaakt in zijn atelier in het Arie de Groot Huis. Naast de ‘maritieme werken’ waar hij bekend mee is geworden, zijn ook veel indrukken van zijn reis begin dit jaar naar New York te ontdekken.

Het thema “New Maassluis” schetst dan ook een denkbeeldige tijdlijn, die zich laat omschrijven met de logische reeks:
New Maassluis - Noordzee – Atlantische Oceaan – New York
ofwel de lijn waarover de oude oceaanreuzen van met name de Holland America Line de zeeën doorkruisten...

U kunt in het Douanehuisje zien hoe een nieuwe serie ‘zeefdruk-schilderijen’ tot stand komt: Zeefdrukken op doek van 6th Avenue in New York worden voorzien van verschillende lagen acrylverf. Hierdoor ontstaat een serie gelijksoortige afbeeldingen met toch een totaal verschillend karakter. Vanzelfsprekend zal bij de tot stand koming van deze werken, de invloed van de directe omgeving en actuele lichtval rond de Nieuwe Waterweg van groot belang zijn...

U wordt ook uitgenodigd mee te werken aan een nieuw kunstwerk genaamd
“De Tijd”: Een grote afbeelding van een wel zeer bekend uurwerk zal voorzien gaan worden van zoveel mogelijk oude horloges. Van deze uurwerken heeft u waarschijnlijk een aantal kapotte exemplaren nutteloos in een lade liggen omdat u het zonde vindt ze zomaar weg te gooien...dan is daar nu een ideale bestemming voor gevonden! Lever ze in bij het Douanehuisje op de openingstijden die hieronder worden vermeld en zij zullen deel gaan uitmaken van dit unieke kunstwerk. Het is de bedoeling dit mozaiek na voltooiing in een mooie Maassluise ruimte tentoon te stellen.

Het Douanehuisje is te vinden op de hoek van de Govert van Wijnkade / Noordzee op het industriegebied “Nieuwe Waterweg”.
De Culturele Raad Maassluis stelt het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Heeft u interesse? Mail naar Gini Knippenberg, giniknip@xs4all.nl of bel telnr. 010-5912700.

Frans Vonk in het Douanehuisje: Geopend van 13:00 tot 16:00 uur op de woensdagen 5, 12, 19 en 26 en de zondagen 9, 16, 23 en 30 augustus 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten